
Romige Karamelsaus
Karamelsaus kun je kopen in de supermarkt, maar zelf karamelsaus maken is helemaal niet moeilijk en veel lekkerder! Met dit eenvoudige recept maak je in een handomdraai heerlijke romige karamelsaus. Doe je met ons mee?

Ingrediënten en benodigdheden voor Romige Karamelsaus
- 175 gram Suiker
- 60 ml Water
- 150 gram Slagroom
- 25 gram Gezouten boter
Hoe maak je deze Karamelsaus?

1. Voeg suiker en water toe
In een kleine steelpan voeg je eerst alle suiker toe en topt het daarna af met het water. Let op: roer de suiker niet door het water heen!

2. Verwarm het mengsel
Het suiker-water mengsel zet je nu op een middel-laag vuur en je zult zien dat de suiker langzaam maar zeker oplost en het mengsel gaat bubbelen.

3. Wacht totdat het van kleur veranderd
Tijdens het koken van de karamelsaus blijf je bij de steelpan. Na ongeveer 10 minuten zal deze steeds geler gaan kleuren en een karamel geur gaan afgeven.

4. Room toevoegen
Zodra het mengsel de kleur van honing krijgt zet je het vuur uit en doet direct de room bij de karamelsaus.

5. Boter toevoegen
Nadat de room is toegevoegd doe je ook de boter erbij.

6. Roer de slagroom en boter door de karamelsaus
Roer nu de room en de boter door de karamelsaus. Er kunnen zich klontjes gaan vormen die je makkelijk verwijderd door continue te blijven roeren. Voeg eventueel ook het vanille extract toe in deze stap.

7. Roer de karamelsaus glad
Roer de karamelsaus in ongeveer 3 tot 5 minuten tot een gladde massa en laat het afkoelen. De karamelsaus zal na het afkoelen stroperig worden en donkerder van kleur zijn.

8. Genieten maar
Giet de karamelsaus over in een schenkkan en hij is klaar voor gebruik. Je kunt de karamelsaus een aantal weken afgedekt bewaren in de koelkast.