Matcha
Als echte Matcha liefhebber wil je natuurlijk optimaal genieten van je heerlijke thee. Bij MatchaParadijs kun je de beste kwaliteit Matcha kopen die speciaal geselecteerd is op geur, kleur én smaak! Bekijk hieronder ons complete aanbod van Matcha poeders en accessoires. Welke Matcha vind jij lekker?

Matcha poeder




Matcha bereiden
Om Matcha op de juiste manier te bereiden heb je een Bamboe klopper nodig. Maak je setje compleet door ook de houder erbij te bestellen zodat de klopper zijn vorm blijft behouden.


Matcha is te koop in verschillende kwaliteiten. Weet je niet welke je moet kopen? Dan kun je op basis van deze punten een keuze maken:
- Excellent: is de hoogste kwaliteit Matcha die met name geschikt is om puur te drinken. Dit is onze meest populaire Matcha.
- Medium: is perfect voor het maken van een Matcha Latte! Niet te duur en heerlijk van smaak.
- Classic: kan ook gebruikt worden voor een Matcha Latte, maar is voornamelijk bedoeld voor culinaire toepassingen.
- Houjicha: is een geroosterde Matcha met een zachte, nootachtige smaak en bevat minder cafeïne dan groene Matcha. Ideaal om 's avonds te drinken na een warme maaltijd.
Matcha bewaren
Zorg ervoor dat je Matcha zijn smaak blijft behouden nadat je de verpakking hebt geopend. De originele verpakking is hersluitbaar en prima geschikt om Matcha te bewaren. Je kunt ook kiezen voor een bewaarblik met dubbele deksel om zo eenvoudiger je Matcha eruit te halen.


Kies voor kwaliteit van MatchaParadijs
Vind je Matcha ook zo lekker en wil je er thuis van genieten? Dan ben je bij MatchaParadijs aan hét adres voor jouw dagelijkse kopje thee. Zoals je kunt zien zijn wij gespecialiseerd in slechts één product: Matcha! Na een uitbundige selectie van verschillende Japanse Matcha's hebben wij er eentje gekozen waar wij echt trots op zijn en die jij ook thuis kunt maken.
Matcha Excellent - puur genieten
Onze hoogste kwaliteit Matcha is de Excellent waarbij de kleur, geur en smaak van top niveau is en nergens anders in Nederland te koop is. Als je puur wilt genieten van een kopje Matcha zonder toevoegingen dan is dit de perfecte keuze.



Matcha Medium - de perfecte Matcha Latte
Ook erg populair is een Matcha Latte of smoothie. Je kunt deze maken met de Excellent of Medium kwaliteit Matcha poeder. De Medium zit wat betreft een fractie lager dan de Excellent, maar dat verschil zil je niet merken zodra alle ingrediënten gemixt zijn. Deze variant is wel iets voordeliger in aanschaf.

Matcha Classic - culinaire toepassingen
De laagste kwaliteit Matcha die wij verkopen is van culinaire kwaliteit en bekend onder de naam Classic. Aangezien deze poeder wat bitter van smaak is, raden wij aan om deze alleen te gebruiken in combinatie met andere ingrediënten. Je kunt er ook een Latte van maken, maar het is beter geschikt voor koekjes, cakes en dergelijke.

Japanse Matcha
Alle Matcha die je in ons assortiment vindt komt uit Japan. Er zijn ook andere landen in Azië zoals China, Taiwan en Thailand die Matcha exporteren, maar deze kwaliteit komt niet eens in de buurt van de echte Japanse Matcha.
Deze hoge kwaliteit wordt bereikt door het gunstige klimaat in Japan voor de theeplant én daarbij komt ook nog eens dat zij ruim 600 jaar de tijd hebben gehad om het hele proces te perfectioneren! Uiteraard heeft hoge kwaliteit ook een hoger prijskaartje. Het produceren van de Matcha is namelijk een arbeidsintensief proces en bevat productieprocessen die lang duren.
Zo worden de theeblaadjes bijvoorbeeld één voor één met de hand geplukt. De eerste bloei in het voorjaar bevat de beste kwaliteit theeblaadjes die aan de bovenkant van de plant geplukt worden. Daarna worden ze gestoomd, gedroogd en langzaam vermalen met een granieten maalmolen. Dit langzaam vermalen is belangrijk zodat de poeder niet onnodig warm gemaakt wordt, wat de smaak en kwaliteit niet ten goede doet.
Bij lagere kwaliteit Matcha wordt er minder zorgvuldig geselecteerd op de theeblaadjes en gebeurd het maalproces op een hogere snelheid. Hierdoor kan er meer Matcha geproduceerd worden, maar gaat de kwaliteit automatisch omlaag.