Betaling & Verzending
Verzending vanuit Nederland Betalen via iDeal, Bancontact & SEPA

Melkpudding met Matcha en vers fruit

Dit recept is voor een Melkpudding die is afgetopt met een laagje Matcha en vers (exotisch) fruit. Heel lekker voor de warme zomerdagen, of gewoon doordeweeks jezelf verwennen!

Matcha melkpudding in sfeerbeeld

Ingrediënten en benodigdheden voor Melkpudding met Matcha en Fruit

Voor de pudding

  • 200 ml Volle Melk
  • 100 ml Gecondenseerde Melk
  • 30 ml Zoete Gecondenseerde Melk
  • 4 Gelatine blaadjes
  • Fruit ter decoratie: Mango, Cantaloupe, etc.

Voor de Matcha

Hoe maak je deze Melkpudding met Matcha en Fruit?

Gelatineblaadjes in ijswater leggen

1. Gelatine weken

Als voorbereiding op het maken van de pudding moeten er 4 gelatine blaadjes geweekt worden in koud water.

Leg 4 gelatineblaadjes in een bak met koud water (en ijsklontjes) en laat zit 10 minuten weken.

Pudding ingredienten schenken in steelpan

2. Pudding aanmaken

Giet in een pan 200 ml Volle Melk, 100 ml Gecondenseerde Melk en 30 ml Zoete Gecondenseerde melk.

Verwarm de ingrediënten op laag vuur en voeg daarna de 4 gelatine blaadjes toe.

Zet het vuur uit en roer door de pudding totdat de gelatine volledig is opgelost.

pudding gieten in een glas

3. Pudding overgieten

Giet de pudding over in een aantal glazen en zet deze minimaal 3 uur in de koelkast zodat de pudding stijf wordt.

Warme met bij Matcha poeder toevoegen

4. Matcha aanmaken

Doe de Matcha Classic theepoeder in een kom en voeg er 80 ml Warme Melk aan toe. Roer het geheel zodat de Matcha is opgelost. Voeg daarna 20 ml Zoete Gecondenseerde Melk toe en roer het geheel zodat het een gladde massa vormt.

Matcha toevoegen aan pudding met fruit

5. Pudding presenteren

Als de pudding stijf is kun je het fruit en de Matcha toevoegen. Daarna kun je het gelijk opeten, of in de koelkast bewaren voor een later moment.

Aanbevolen voor dit recept

40 gram Matchazuki Classic - Japanse Matcha poeder 40 gram Matchazuki Classic - Japanse Matcha poeder Matchazuki Classic is een culinaire Japanse Matcha poeder die geschikt is voor blenden en bakken. Mooi groen van kleur en licht bitter van smaak. Bekijken
15,-
Op voorraad
Traditionele Bamboe Matcha Klopper - Chasen Traditionele Bamboe Matcha Klopper - Chasen Met deze bamboe Matcha klopper kun je makkelijk Matcha poeder oplossen in water of een andere vloeistof zonder dat er klontjes vormen. Bekijken
15,95
Op voorraad
Kleine Matcha poeder zeef RVS (Roest Vast Staal) Voorkomt klontjes Met deze klein roestvrijstalen (RVS) zeef zorg je ervoor dat je Matcha poeder vóór het bereiden van de thee geen kleine klontjes bevat. Hoewel Matcha een zeer fijn poeder is, is het toch aan te raden om deze van te voren nog eens goed te zeven. Bekijken
5,95
Levertijd 2 - 3 weken
Matcha klopper houder - Mint Groen - Kusenaoshi Matcha klopper houder - Mint Groen - Kusenaoshi Deze hoogglans mint groene Matcha klopper houder zorgt ervoor dat de bamboe Matcha klopper na gebruik zijn vorm niet verliest en goed kan drogen. Bekijken
7,95
Op voorraad
Bamboe Matcha lepel - Chashaku Voor het doseren van Matcha Met deze bamboe Matcha lepel doseer je makkelijk de juiste hoeveelheid Matcha poeder voor het maken van thee. 1 Schepje staat gelijk aan 1 kopje thee. Bekijken
4,95
Op voorraad