
Melkpudding met Matcha en vers fruit
Dit recept is voor een Melkpudding die is afgetopt met een laagje Matcha en vers (exotisch) fruit. Heel lekker voor de warme zomerdagen, of gewoon doordeweeks jezelf verwennen!

Ingrediënten en benodigdheden voor Melkpudding met Matcha en Fruit
Voor de pudding
- 200 ml Volle Melk
- 100 ml Gecondenseerde Melk
- 30 ml Zoete Gecondenseerde Melk
- 4 Gelatine blaadjes
- Fruit ter decoratie: Mango, Cantaloupe, etc.
Voor de Matcha
- 1 theelepel Matchazuki Classic
- 80 ml Warme Melk
- 20 ml Zoete Gecondenseerde Melk
Hoe maak je deze Melkpudding met Matcha en Fruit?

1. Gelatine weken
Als voorbereiding op het maken van de pudding moeten er 4 gelatine blaadjes geweekt worden in koud water.
Leg 4 gelatineblaadjes in een bak met koud water (en ijsklontjes) en laat zit 10 minuten weken.

2. Pudding aanmaken
Giet in een pan 200 ml Volle Melk, 100 ml Gecondenseerde Melk en 30 ml Zoete Gecondenseerde melk.
Verwarm de ingrediënten op laag vuur en voeg daarna de 4 gelatine blaadjes toe.
Zet het vuur uit en roer door de pudding totdat de gelatine volledig is opgelost.

3. Pudding overgieten
Giet de pudding over in een aantal glazen en zet deze minimaal 3 uur in de koelkast zodat de pudding stijf wordt.

4. Matcha aanmaken
Doe de Matcha Classic theepoeder in een kom en voeg er 80 ml Warme Melk aan toe. Roer het geheel zodat de Matcha is opgelost. Voeg daarna 20 ml Zoete Gecondenseerde Melk toe en roer het geheel zodat het een gladde massa vormt.

5. Pudding presenteren
Als de pudding stijf is kun je het fruit en de Matcha toevoegen. Daarna kun je het gelijk opeten, of in de koelkast bewaren voor een later moment.