Midori Umikaze - Japanse Matcha poeder
Staffelkorting |
---|
_Self (id: 15457) Tree [2]
Stock: 7 Price stack count: 1 Stack #0: Amount 1 = 1_Variant L1 (id: 15459) Leaf [0]
Stock: 0 Price stack count: 1 Stack #0: Amount 1 = 66_Variant L1 (id: 15458) Leaf [0]
Stock: 7 Price stack count: 1 Stack #0: Amount 1 = 30De Midori Umikaze (oe-mie-kaa-zee) is een ceremoniële matcha die afkomstig is uit Yame (Japan). Het betreft uitsluitend de eerste pluk van het huidige theeseizoen, wat zich vertaalt in een uitstekende kwaliteit. Dat zie je, ruik je en proef je.
Kleur
Yame ligt op het zuidelijkste eiland van Japan in de prefectuur Fukuoka, vlak bij de zee. Vrij vertaald betekent Midori Umikaze: groene zeewind. Midori wordt ook wel eens vertaald als smaragd groen, wat perfect aansluit bij de mooie groene kleur dat deze matchapoeder heeft.Geur
Tijdens het openen van de verpakking komt een heerlijke geur tegemoet die wel wat weg heeft van cacao met een vleugje zoetheid.Smaak
Je kunt deze matcha op een aantal manieren maken, waardoor het smaakprofiel telkens nét iets anders is. Wij geven zelf de voorkeur voor een hot whisk matcha latte, waar de Umikaze uitstekend voor geschikt is.De smaken die naar voren kunnen komen omschrijven wij als 'Umami, bloemig, licht nootachtig en rokerig'. Hoewel Yame bekend staat om zijn notige smaak, is dat bij deze matcha iets minder diep aanwezig.
Hot whisk Matcha Latte
Een zogenaamde 'hot whisk Matcha latte', maak je door eerst het matchapoeder in heet water op te kloppen, en het vervolgens aan de melk toe te voegen. Door de Matcha Umikaze op deze manier te bereiden komt een bijzonder smaakprofiel naar boven.
Als eerste valt de diepe umami smaak op, die zich daarna omzet tot een romige, zachte smaak die gevolgd wordt door een bloemige boventoon. De nasmaak die zich ontwikkeld ligt ergens in tussen chocolade en geroosterde kokosnoot, afhankelijk van het soort melk dat je gebruikt. Wat opvalt is dat deze matcha latte absoluut niet bitter is en erg makkelijk te drinken is.
Usucha
De traditionele dunne thee, ook wel usucha genoemd, wordt gemaakt met 2 gram matchapoeder en 60ml heet water. Het smaakprofiel is iets anders dan de matcha latte.
Vanwege de hoge kwaliteit is de smaak erg intens. Het begint met een bloemige boventoon die de neiging heeft om licht bitter te worden, maar door de natuurlijke zoetheid wordt dit heel mooi afgerond en laat het zich erg goed drinken. De nasmaak kan omschreven worden als licht nootachtig tot licht rokerig.
De Midori Umikaze is geschikt om te drinken als Usucha, Clear Matcha en Matcha Latte.
Voor de bereidingswijze kun je onze website raadplegen met instructievideo's, zodat je jouw matcha op de juiste manier kunt bereiden. Vanwege de hoge potentie, is usucha mogelijk niet schikt voor beginners. De thee kan te sterk zijn. Wij raden daarom aan om te genieten van een superieure Matcha Latte.
Voor een Matcha Latte raden wij aan om 5% suikersiroop toe te voegen, wat neerkomt op 6 gram bij onderstaande hoeveelheden. Het maakt de smaakbeleving net iets voller.
In de onderstaande tabel zijn de aanbevolen verhoudingen voor de Midori Umikaze Matcha te vinden.
Drankje | Verhouding | Matcha | Vloeistof |
---|---|---|---|
Usucha | 1:30 | 2 gram | 60 ml water |
Clear Matcha | 1:50 | 3 gram | 150 ml water |
Matcha Latte (cold whisk) | 1:40 | 3 gram | 120 ml melk |
Matcha Latte (hot whisk) | 1:40 | 3 gram | 30ml water & 90 ml melk |
Eigenschap | Waarde |
---|---|
Inhoud | 40 gram of 100 gram |
Kwaliteit | 1e Pluk / First Flush (Ceremonieel) |
Herkomst | Yame, Japan |
Type | Blend |
Maalmethode | Kogelmolen |
Houdbaarheid | 9 tot 12 maanden na aankoop |
Aanbevolen toepassing | Koicha, Usucha, Clear Matcha, Matcha Latte |
Aanbevolen producten







