
Dunne Matcha thee maken - Usucha
Dit is het traditionele Japanse recept voor het bereiden van dunne Matcha thee, ook wel Usucha genoemd. Begin de dag fris en gezond met een lekker kopje Matcha! Hieronder is stap voor stap uitgelegd hoe je Matcha Usucha kunt maken in slechts 4 stappen.
Ingrediënten en benodigdheden voor Matcha Usucha
- 2 gram Matchazuki Excellent
- 120ml Heet water (80 graden Celsius)
- Bamboe klopper (Chasen)
- Matcha scheplepel (Chashaku)
- Chawan of kleine kom
Hoe maak je een traditionele Matcha Usucha?

1. Matcha thee poeder zeven
Zeef een volle Matcha maatlepel (ca. 1 gram) tot fijn poeder in een Chawan of kleine kom. Je kunt ook een halve afgestreken theelepel gebruiken.

2. Heet water toevoegen
Voeg daarna 60ml heet water toe van ca. 80°C. Het is belangrijk dat het water niet heter is, want dan kan de Matcha bitter gaan smaken.

3. Matcha opkloppen
Los de Matcha poeder op in het hete water en klop het geheel in ongeveer 30 seconden schuimig door snelle M-bewegingen te maken met de bamboe klopper.

4. Matcha serveren
Giet daarna de Matcha Usucha over in je theekopje en het genieten kan beginnen!
Aanbevolen voor dit recept
