Matcha Yabukita № 2 - Premium kwaliteit
Staffelkorting |
---|
_Self (id: 15448) Tree [2]
Stock: 60 Price stack count: 1 Stack #0: Amount 1 = 1_Variant L1 (id: 15450) Leaf [0]
Stock: 37 Price stack count: 1 Stack #0: Amount 1 = 40_Variant L1 (id: 15449) Leaf [0]
Stock: 23 Price stack count: 1 Stack #0: Amount 1 = 20Onze Matcha Yabukita (ja-boe-kie-taa) № 2 is een single cultivar afkomstig uit de prefectuur Shizuoka (Japan). Deze nieuwkomer in ons assortiment is uitsluitend van de eerste pluk in het theeseizoen. Deze is niet geclassificeerd als ceremoniële matcha, maar als een uitstekende premium kwaliteit.
Aanbevolen gebruik
Wij raden aan om de Yabukita № 2 te gebruiken voor het maken van een Matcha Latte, omdat deze mogelijk iets bitter kan smaken als usucha (dunne matcha thee met alleen water).
Vergelijking
De tegenhanger van deze matchapoeder is onze Matcha Medium, die een net iets ander smaakprofiel heeft.
De Yabukita № 2 is perfect voor wie van een volle, krachtige smaak houdt. Deze Matcha heeft een uitgesproken smaakervaring die kenmerkend is voor de regio Shizuoka.
De Matcha Medium uit Uji staat bekend om zijn verfijnde en gebalanceerde smaak die een groot publiek aanspreekt.
Hoewel beide varianten uitstekend zijn, is het vooral een kwestie van uitproberen welke smaak jij het lekkerst vindt.
Kleur
Ook deze premium kwaliteit matchapoeder heeft een bijzonder mooie, groene kleur. Dit geeft aan dat deze vol goede voedingsstoffen zit en op de juiste manier is geteeld en verwerkt.
Geur
Bij het openen van de verpakking komt de verfrissende geur van het matchapoeder je tegemoet. Het ruikt fris groen, licht zoet met een notige ondertoon. Precies wat je verwacht van deze matchapoeder en wat ook terugkomt in de smaak.
Smaak
Zoals gezegd komt de Yabukita № 2 het best tot zijn recht in een Matcha Latte. Doordat deze matcha potent is, zijn de unieke smaken goed aanwezig.
Allereerst komt de kenmerkende nootachtige smaak naar boven die zich uiteindelijk ontwikkeld als een zachte, bloemige smaak. Door de aanwezigheid van natuurlijke zoetheid proeft deze Matcha Latte niet bitter. Het ligt erg mooi in balans en laat zich makkelijk drinken.
De Yabukita № 2 is geschikt om te drinken als Clear Matcha of Matcha Latte.
Voor de bereidingswijze kun je onze website raadplegen met instructievideo's, zodat je jouw matcha op de juiste manier kunt bereiden.
Als Usucha of Clear Matcha kan een licht bittere smaak als ondertoon worden geproefd. Dat hoeft niet uiteraard vervelend te zijn en is kenmerkend voor een premium kwaliteit Matcha. Je kunt ook een Matcha Latte maken waarbij dit bittertje (bijna) niet aanwezig is.
Voor een Matcha Latte raden wij aan om 5% suikersiroop toe te voegen, wat neerkomt op 6 gram bij onderstaande hoeveelheden. Het maakt de smaakbeleving net iets voller.
In de onderstaande tabel zijn de aanbevolen verhoudingen voor de Yabukita № 2 Matcha te vinden.
Drankje | Verhouding | Matcha | Vloeistof |
---|---|---|---|
Usucha | 1:30 | 2 gram | 60 ml water |
Clear Matcha | 1:50 | 3 gram | 150 ml water |
Matcha Latte (cold whisk) | 1:40 | 3 gram | 120 ml melk |
Matcha Latte (hot whisk) | 1:40 | 3 gram | 30ml water & 90 ml melk |
Eigenschap | Waarde |
---|---|
Inhoud | 40 gram of 100 gram |
Kwaliteit | 1e Pluk / First Flush (Premium) |
Herkomst | Shizuoka, Japan |
Type | Single cultivar |
Maalmethode | Kogelmolen |
Houdbaarheid | 9 tot 12 maanden na aankoop |
Aanbevolen toepassing | Clear Matcha, Matcha Latte, Fusion drankjes |
Aanbevolen producten







